Naar de HAVO


Vind jij het leuk om te leren, maar wil je de kennis ook graag verwerken in praktische opdrachten? Op de vijfjarige havo krijg je veel theorie. Met verwerkingsopdrachten kun je de leerstof snel toepassen. Dit doe je samen met andere leerlingen in projectgroepen, maar je werkt ook alleen.

Op school hebben we veel aandacht voor jou als persoon. We beginnen al vroeg met het nadenken over je interesses en je sterke punten, zodat je op de havo en daarna keuzes maakt die bij je passen.

De havo is een goede basis om verder te studeren. Je krijgt daarom veel algemene kennis. Om goed Engels te leren, kun je ervoor kiezen om de eerste drie jaren het TTO te volgen. Je krijgt dan minimaal de helft van de lessen in het Engels.

Op de HAVO:

 • Ga je geleerde theorie in praktijkopdrachten toepassen
 • Krijg je veel aandacht
 • Blijf je de eerste drie jaar in Lekkerkerk
 • Ben je goed voorbereid op de toekomst!

Profielen

Vanaf de vierde klas krijg je extra bagage in de richting die je zelf kiest, zodat je goed voorbereid begint op het hbo. De profielen:

 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Economie & Maatschappij
 • Cultuur & Maatschappij

We vinden het belangrijk dat je je talenten en vaardigheden gebruikt en ontwikkelt. Daar geven we je dus ook alle gelegenheid voor.

Ben je sportief en wil je dat combineren met organiseren dan kun je het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) kiezen.

Natuurlijk hoef je deze keuzes niet alleen te maken. Je mentor en decaan ondersteunen je hierin. We willen vooral dat jij goed op je plek zit, zodat je een fijne tijd hebt op het Driestar College én daarna!

Internationaal erkend diploma Frans

Onze school maakt deel uit van het DELF scolaire-netwerk in Nederland dat wordt beheerd door het Institut francais des Pays-Bas (verkorte versie)

De Driestar biedt leerlingen de mogelijkheid aan om mee te doen aan het DELF junior examen. Dit is een versie van het DELF examen (Diplôme d’études en langue française) dat inhoudelijk is aangepast aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Als zij voor het examen slagen krijgen zij een door het Franse Ministerie van Onderwijs erkend diploma.  Voordelen van dit diploma:

 1. Internationaal erkend 
 2. Geharmoniseerd op het Europese Referentiekader voor de moderne vreemde talen (ERK) Zie www.erk.nl 
 3. Alle vaardigheden (Luisteren, Lezen, schrijven, spreken) komen aan bod 
 4. Het diploma is geldig voor onbepaalde tijd. 

Wil je alles weten over de havo? Lees nog veel meer in de online schoolgids!

 

Naar de HAVO