Driestar College

Driestar College

Welkom op locatie Leiden

Het Driestar College in Leiden is een kleine school met circa 450 leerlingen. Onze leerlingen voelen zich veilig en gekend. Wij bieden ook plaats aan leerlingen met een extra zorgvraag. In Leiden kennen wij voor het vmbo-gt een hoog slagingspercentage (bijna alle jaren 100 procent geslaagden). 


Dit houdt ons bezig

Kamp Ardennen

De vmbogt-3 klassen van Driestar College Leiden zijn op kamp in de Ardennen. Dit gebeurt in het kader van School Community Building: wat kan ik voor de ander betekenen als ik zelf al moet afzien? Het gaat om een soort survival: leerlingen moeten 20 mijl lopend afleggen, waarbij ze hun eigen bagage op hun rug dragen. Ook moeten ze hun eigen etenswaren en kookgerei meenemen en de spullen die ze voor de overnachting nodig hebben. Dat betekent dat ze onder een zeil slapen. Een andere uitdaging is dat elke groep zelf de route moet uitstippelen om bij het einddoel te komen. Al met al een enorme uitdaging.

 

Op survival in de Belgische Ardennen

Leerlingen van vmbo-gt 3 zijn vandaag t/m 13 september a.s. op survival in de Belgische Ardennen.

Lees verder

Introductie sportdag brugklas Leiden

Op dinsdag 28 augustus jl. was de introductie sportdag voor de brugklassers.

De foto's

HL3 naar Canterbury

De drie klassen HL3 uit Leiden zijn dit jaar voor het eerst naar Canterbury geweest.

Met een heerlijke zonnige ochtendwandeling langs de krijtrotsen...

Lees meer

Finale Willie Wortel Wedstrijd

Bram, Gert-Jan, Wessel en Thomas hebben op 6 juni 2018 bij de Willie Wortel Wedstrijd de finale behaald en zijn zelfs in de prijzen gevallen met hun Waterbesparingsapp. Van harte gefeliciteerd.

 

Bekijk hier de foto's

Sponsoractie Woord en Daad

Afgelopen woensdag heeft klas H2B 45 minuten lang een zelfgemaakte Obstacle Run gelopen om geld in te zamelen voor Woord en Daad. Met deze sponsoractie hebben de leerlingen ruim € 1.600 binnengehaald! 

 

Bekijk hier de foto's

Sectorwerkstukken Leiden

Ook in Leiden is de presentatie van de sectorwerkstukken door de leerlingen vmbo-gt4 inmiddels achter de rug.
Naast een presentatie voor ouders, bekenden en docenten, presenteerden de leerlingen zich ook op een 'markt' in de aula.

 

Bekijk hier de foto's