Driestar College

Driestar College

Timon is de beste!

Timon Zintel, 13 jaar, was de jongste én de beste deelnemer op het Nederlands Kampioenschap Office.

Als beloning mocht hij samen met zijn docent J. Baan naar Dallas, in de Verenigde Staten, om ons land te vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap Office. Daar bleek hij de beste Nederlandse deelnemer ooit met een top 10-klassering!

Timon scoorde in de voorrondes al een aantal keren de maximale score van 1000 punten. ‘Ik ben al heel jong begonnen met werkstukken maken op school met Word en dat vond ik erg leuk’ vertelt hij. ‘Ik ging steeds meer ontdekken wat er kon met dat programma. Het helpt wel als je het leuk vind om te doen.’

Ook op het Nederlandse kampioenschap haalde hij de ongelofelijke score van 1000 punten, een prestatie die ook internationaal mee telt.

In Dallas moest Timon het opnemen tegen de meest briljante Office-kampioenen uit Azië, Zuid- en Noord-Amerika en Australië. Timon kreeg slechts 50 minuten om het examen af te leggen. Hij was in veertig minuten klaar en kon als eerste deelnemer(!) de examenruimte verlaten. En daarna begon het wachten, wat gelukkig kon aan de rand van het zwembad. De volgende dag was de prijsuitreiking. Zoals ook in voorgaande jaren het geval was, waren het vooral de Aziatische deelnemers die met de hoogste eer gingen strijken. Timon was met een achtste plaats de beste Nederlandse deelnemer ooit! Timon zelf vond het in elk geval een geweldige ervaring.

D.V. volgend jaar wordt het kampioenschap gehouden in Disney World in Orlando, Florida.