Driestar College

Driestar College

Op woensdag 28 januari jl. loopt Inloophuis Domino langzaam maar zeker vol. Er hebben zich in de lees- en praathoek zo'n vijfendertig mensen verzameld. Mensen van allerlei slag. Ze hebben allemaal zo hun reden om in dit inloophuis een maaltijd te komen halen.

Vandaag is het anders. Op de Driestar hebben 108 leerlingen kerstpakketten verkocht. Heel veel kerstpakketten. Dit in het kader van Praktijk en Oriëntatie. Alle tweede klassen vmbo-bk zijn bezig geweest met transport en logistiek. En hebben dit afgesloten met een succesvolle verkoop van kerstpakketten. Als tegenprestatie bieden de leerkrachten een gratis maaltijd aan voor de bezoekers van Inloophuis Domino. Dit is ondertussen een jaarlijks terugkerend feestje geworden.

De avond daarvoor heeft onze chef-kok en collega De Bruijn al het nodige aan de voorbereidingen gedaan. Ook deze middag is hij met behulp van de collega's al om drie uur begonnen. Dan is het zover. Iedereen gaat aan tafel. Bert licht als rasechte chef de cuisine het menu toe. De gasten krijgen een lichte kippensoep als voorgerecht. Hierna volgt een helemaal zelf gemaakte stamppot wortels met een heerlijke gehaktbal. Als nagerecht is er een kant en klaar toetje.

Nadat iedereen zich tegoed gedaan heeft aan deze heerlijke maaltijd, wordt er door de collega's Van Essen, Kortlever en Den Besten een cheque overhandigd. Een cheque van € 550,00 als bijdrage voor de nieuwe keuken. Het bedrag is 10% van de verkoopwaarde van de verkochte pakketten. De meter van Inloophuis Domino kan weer naar boven worden bijgesteld. 

Na de maaltijd zijn niet alleen de gasten voldaan, ook voor de Driestarcollega's is het misschien wel een drukke maar ook een hele mooie dag geweest.