Driestar College

Driestar College

Welkom op locatie Gouda!

De locatie telt vijf gebouwen, waarvan er vier heel dicht bij elkaar liggen.
Wij bieden een breed onderwijsaanbod van praktijkonderwijs tot gymnasium+.
Ieder gebouw heeft zijn eigen onderwijssoort.
Daarom voelt iedere leerling zich echt thuis.
Dat willen wij nu juist!

Dit houdt ons bezig

BK 2 naar GGZ De Hoop

Woensdag 16 mei zijn we met honderd leerlingen van BK2 naar ggz De Hoop in Dordrecht geweest. 
Hier kregen we een rondleiding over het terrein door een ervaringsdeskundige.
Daarna een workshop waarin van alles werd verteld over verslavingen, en de leerlingen ook weer in gesprek konden met de ervaringsdeskundigen, die hun eigen verhaal vertelden aan de leerlingen. 
Het was een fijne en mooie dag met elkaar. 

 

 

Afscheidsbarbecue havo 5

Gisteravond 9 mei jl. was de afscheidsbarbecue voor leerlingen van havo-5. Ook de docenten lieten het zich goed smaken. Het was prachtig weer en de sfeer zat er goed in.

de foto's

Klas v2hg maakt Franse lunch bij mw. Velzen

Voor de meivakantie hebben we met elkaar tijdens de les van mevr. Velzen (VzS) een heerlijke Franse lunch verzorgd en lekker gegeten van alles dat we zelf hadden klaargemaakt. Mw. Velzen (VzS), het was super, bedankt! Namens alle leerlingen van v2hg

bekijk de foto's

Uitwisseling Giessen voor leerlingen van vwo-4

In de week van 16 april jl. hebben leerlingen uit vwo-4 o.a. Schloss Marburg, Frankfurt en de August Hermann Franke Schule in Giessen, Duitsland bezocht. De leerlingen verbleven in gastgezinnen. De spreektaal was voor zowel de Nederlandse als de Duitse leerlingen Engels.

de foto's

Voor het leven

Gisteren was er de intens verdrietige mededeling van het overlijden van onze leerling Rhodé Zondag uit A2C. Voor sommigen is het schrijnend om zo’n mededeling te lezen tegen de achtergrond van de Driestarslogan ‘voor het leven’. Je kunt je afvragen of we in dergelijke gevallen de slogan niet gewoon weg moeten halen. 

Lees meer

Overlijden Rhodé Zondag

07 december 2003 – 16 april 2018

Op 16 april 2018 bereikte ons het ontstellende bericht dat onze leerling Rhodé Zondag (klas A2C) uit Woerden op weg van school naar huis plotseling om het leven gekomen is 

Overlijden Harmen Schouten

15 september 2002 –  23 maart 2018

 

Vanmorgen vernamen we het verdrietige bericht dat Harmen Schouten, leerling van de basisklas Economie & Ondernemen (Gouda), na een langdurige ziekte is overleden.

Lees meer

 

Avondcolleges Reformatie & Onderwijs op het Driestar College in Gouda

Verrijking, ontmoeting, terug naar de bron - Het eerste college, op D.V. 3 oktober 2017 van 19.45 tot 21.30 uur, heeft als titel 'Lessen van de Reformatie voor het refo-onderwijs', door prof.dr. H.J. Selderhuis.

lees verder