Driestar College

Welkom op locatie Gouda!

De locatie telt vijf gebouwen, waarvan er vier heel dicht bij elkaar liggen.
Wij bieden een breed onderwijsaanbod van praktijkonderwijs tot gymnasium+.
Ieder gebouw heeft zijn eigen onderwijssoort.
Daarom voelt iedere leerling zich echt thuis.
Dat willen wij nu juist!

Dit houdt ons bezig

Chris voor kinderen en jongeren

Heb je een vraag of wil je ergens over doorpraten dan kun je met Chris chatten. Dat is helemaal anoniem. Jaarlijks ‘ontmoeten’ we vele duizenden kinderen en tieners, dus je bent echt niet de enige! Chris wil graag naar je luisteren. Je kunt chatten als je gepest wordt of als je ouders gaan scheiden, maar natuurlijk ook als je ruzie met een vriend hebt of een vraag over geloven hebt. Chris is er voor jou, wat er ook is!

 

 

Chat anoniem

1e paal nieuwbouw gebouw Gamma

Om 10.00 uur op maandag 29 mei 2017 sloeg mevrouw D.A. Bergman, wethouder van onderwijs, samen met de leerlingen Joëlle Versluis (brugklas vmbo-kader) en Dik de Vreugd (tweede klas Praktijkonderwijs) de eerste paal voor de uitbreiding van gebouw Gamma.

Lees verder

Rondje Elfhoevenplas

Rondje Elfhoevenplas met ruim 100 leerlingen van klas vmbo-bk klas 2. Het was flink zweten op 17 mei jl. met 25+ graden, maar daarna konden de leerlingen lekker afkoelen door een duik te nemen in de Elfhoevenplas!

Prijsuitreiking Kangaroewedstrijd

Donderdag 18 mei was er de prijsuitreiking van de Kangaroewedstrijd.

Er is zelfs een duo wat de allerbeste score van hun niveau had, 100%. 

kijk mee

Verkoop kerstpakketten door leerlingen van vmbo-bk2 levert € 350,00 op voor Inloophuis Domino Gouda

Afgelopen maandag, 15 mei, werd een cheque aangeboden aan het bestuur van het Inloophuis van maar liefst € 350,00. Bovendien werd de warme maaltijd voor de bezoekers van Domino ook aangeboden door de Driestar. De bezoekers waren bijzonder verrast en hebben heerlijk gegeten.

Lees verder

Videoverslag van de expo

Inmiddels is de expositie in de Garenspinnerij weer afgebroken en staan de werkstukken weer op school. We kijken terug op een zeer geslaagde expositie en opening.

Videoverslag

 

 

Examen kunst vwo

Het examen Kunst is geen kunst voor de vwo-leerlingen van het Driestar College in Gouda. Tenminste, dat zeggen ze zelf in de video van Puntuit.nl.

 

Anna van Wensveen, examenvlogger van het Driestar College!

 We zijn benieuwd naar de belevenissen van Anna, onze examenvlogger! Tijdens de examenperiode worden we op de hoogte gehouden van de belevenissen van een examenkandidaat. Puntuit volgt Anna in deze spannende examenperiode.

Volg Anna

 

Uitnodiging Herdenkingsdienst 100 jaar vrijheid van onderwijs

Op D.V. 10 juni a.s. organiseert de Protestantse Kerk Nederland in samenwerking met Refo 500 een bijeenkomst in Zuid-Holland met als thema 'Dwars durven zijn' in en rond de St. Janskerk in Gouda. Van harte welkom!

De uitnodiging

Tweede van Nederland in de junior speaking contest!

Op 11 april jl. is Jonathan Adams, leerling uit A3A-tto, tweede van Nederland geworden in de junior speaking contest. Van harte gefeliciteerd!

Olympic Moves veldvoetbal

Op 20 april jl. zijn leerlingen in Naaldwijk geweest om mee te doen met Olympic moves. Ze speelden veldvoetbal bij VV Westlandia. Op de foto staat het brugklasteam, derdeklasteam en het schoolteam (4e klas). Helaas werd de finale niet gehaald, maar het was een leuke dag!

Afscheidsavond vwo 6

Op 18 april jl. hebben de leerlingen van vwo-6 op een informele manier afscheid genomen.

Foto impressie

Driestar, bedankt!

Dinsdag 18 april jl. was de afscheidsavond vwo-6. De leerlingen boden de school als dank voor de afgelopen zes jaar een spandoek aan.
Driestar, bedankt! 

 

Vmbo-bk 2e klassen bezochten De Hoop

Vandaag zijn 5 klassen van BK2 naar hulpverleningsinstelling 'De hoop' geweest. Hier hebben ze gesproken met ervaringsdeskundigen en met elkaar nagedacht over hulp bij verslavingsproblemen. 

Het was een leerzame en fijne dag met elkaar! 

Testdag gymnasium+, gymnasium-tto en havo-tto

Opperste concentratie bij de aanstaande brugklasleerlingen. Vandaag kwamen de bruggers in spé naar Driestar College voor het maken van een test om toegelaten te worden tot gymnasium+, gymnasium-tto en havo-tto.

De foto's

Driestarleerlingen poseren met hun kunstwerken

Driestarleerlingen poseren met hun kunstwerken in Gouda. Donderdagavond 6 april werd de expositie officieel geopend door onze oud-collega en beeldend kunstenaar Jan-Pieter Foppen. De expositie is nog te bezichtigen t/m 5 mei 2017 in Cultuurhuis Garenspinnerij Gouda aan de Turfsingel 34. Iedereen van harte welkom.

http://www.puntuit.nl/nieuws/binnenland/kunstenaars-in-de-dop-van-driestar-exposeren

Driestar College eerste bij korfbal kwalificaties van Olympic Moves!

Vandaag, 11 april is het Driestar College eerste geworden bij de korfbal kwalificaties van Olympic Moves. Nu mogen ze op 9 juni strijden voor de titel beste school van Nederland (onderdeel Korfbal). 
Wat een toppers!! 

Themadag vmbo-bk3

Vandaag, 5 april, de laatste dag voor de snuffelstage, stonden we met de 3e klassen op een interactieve manier stil bij een aantal thema's rondom burgerschap. 

bekijk de foto's

Uitwisseling Giessen vwo 4

Van 27 t/m 31 maart jl. vond de uitwisseling plaats van de vwo-4 leerlingen met leerlingen van de August-Hermann-Francke-Schule in Giessen, Duitsland.

bekijk de foto's 

Ver- en nieuwbouw Gouda

Lees de nieuwsberichten

Walter de Jong is derde geworden voor de Jan Pen prijs!

Walter de Jong heeft de derde prijs weten de behalen van de Jan Pen prijs. Gefeliciteerd! Walter heeft zich in zijn profielwerkstuk verdiept in de vraag 'Is de levenslange gevangenisstraf in zijn huidige vorm een juridisch goede straf?'

Presentatie